Investeren in en voor jouw toekomst


Klantengetuigenis

Ook het spaarpotje dat je hebt opgebouwd met je vennootschap mag gerust opbrengen. Laat je het slapen op een (spaar)rekening, dan mis je toch wel kansen. Welke? Dat hangt af van jouw doelen en toekomstdromen. Beleggen? Of vastgoed? Dat is altijd al een veilige haven geweest. Of misschien ben je eerder gepassioneerd door auto’s en zijn er daar mogelijkheden? Omdat investeringen via je vennootschap mogelijk een fiscale impact hebben, zijn wij er om jou de goede richting in te duwen.

Behoud van je levensstandaard

Wellicht is je pensioen nog een ver-van-jouw-bed show, maar toch moet je er vandaag al mee bezig zijn. Als zelfstandige heb je ook recht op een pensioen, maar dat ligt veel lager dan het pensioen van een werknemer. Dus moet je vandaag al een potje bij elkaar sparen om op langere termijn dezelfde levensstandaard te kunnen behouden. Door via je vennootschap de juiste investeringen te doen, bouw je vandaag al aan een geruststellend kapitaal voor later.

Behoud van je levensstandaard

Beleggen in financiële producten

Ook vennootschappen kunnen hun slapende euro’s beleggen in aandelen of andere financiële producten. Zo kan je zelfs met een laag startbedrag investeren in jouw favoriete (winstgevende) sectoren. Opgelet: bij de verkoop van aandelen betaal je in principe vennootschapsbelasting. Maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen zoals het potentieel rendement dat het financiële resultaat van je bedrijf beïnvloedt. En vooral, er bestaan fiscaal voordelige manieren om gelden naar je privé te halen.

Beleggen in financiële producten

Vastgoed: een stabiel rendement

Bij investeren denk je natuurlijk meteen aan duur vastgoed. Maar met pakweg € 10.000 kan je al investeren. Los van de rente en eventuele huuropbrengsten zijn er nog andere voordelen om via je vennootschap te investeren. Zo kan je specifieke kosten aftrekken en realiseer je op lange termijn een (belaste) meerwaarde. Heb je een project in gedachten, dan berekenen wij voor jou het rendement, begeleiden een eventuele kredietaanvraag en nemen de administratie volledig op ons.

Vastgoed een stabiel rendement

Investeringen fiscaal optimaliseren

Klassieke voorbeelden van investeren zijn financiële beleggingen en vastgoed, maar daar houdt het zeker niet bij op. Investeren via je vennootschap kan je op verschillende manieren en misschien is zelfs jouw persoonlijke droom dichterbij dan je denkt. Elke investering heeft ook een fiscale impact, maar mits de nodige berekeningen kunnen we die ook optimaliseren.

Investeringen fiscaal optimaliseren

Je levenswerk overlaten

Tijdens of op het einde van het ondernemerschap krijg je ongetwijfeld te maken met het overlaten van je levenswerk. Wij begeleiden je bij deze stap.

je zaak overlaten
Image

Je eigen bedrijf starten

Overweeg je om je eigen firma op te richten, dan neem je liever geen valse start. Heel wat vragen komen op je af, aan ons om die te beantwoorden.

Je eigen bedrijf starten
Image

Maak je afspraak als:

Onze expertises

Een eigen zaak starten doe je niet van vandaag op morgen. Op al je vragen hebben wij een antwoord. En we loodsen je doorheen de ganse administratieve en boekhoudkundige mallemolen.

Het succes van je eigen zaak start bij een correcte boekhouding. Dankzij de real-time cijfers en resultaten maak je de juiste beslissingen. En wij zorgen er ook voor dat je ze begrijpt.

Op het einde van het boekjaar wil je niet alleen goeie resultaten zien, je wil ook zo weinig mogelijk belastingen betalen. Binnen het wettelijk kader bouwen wij een langetermijnstrategie uit.

Als ondernemer sta je er niet alleen voor. Bij de allerbelangrijkste beslissingen kan je op ons beroep doen voor een klare objectieve kijk op jouw plannen en cijfers.

Net als het vermogen van jouw zaak, verdient ook jouw persoonlijke vermogen de nodige aandacht en een persoonlijk plan. Want ook op pensioenleeftijd wil je ten slotte je levensstandaard behouden.

Aan de hand van een 30-delige financiële screening analyseren we je volledige boekhouding. Kostprijs? De besparing die je dankzij ons realiseert gedurende één boekjaar.