Je eigen bedrijf starten


Klantengetuigenis

Wil jij een eigen zaak starten? Dan neem je liever geen valse start. Heel wat vragen komen op je af, aan ons om die te beantwoorden. Start ik in bijberoep? Kies ik voor een eenmanszaak of eerder een vennootschap? Hoe groot is de kans op slagen? Waar liggen de valkuilen? Is mijn plan financieel haalbaar? Kan ik er van leven? Als ondernemingscoach begeleiden wij je van A tot Z, zodat je meteen goeie papieren hebt om aan je avontuur te beginnen.

Startersbegeleiding

Je eigen bedrijf starten brengt onvermijdelijk een aantal financiële, boekhoudkundige, juridische en administratieve elementen met zich mee. Deze elementen maken deel uit van onze startersbegeleiding en nemen wij heel graag op ons, zodat jij je kan concentreren op het uitbouwen van je eigen zaak.

je eigen bedrijf starten

Waarheidsgetrouwe budgetten en financieel plan

Je hebt een ijzersterk idee, een vernieuwend concept of je weet je te onderscheiden op vlak van dienstverlening. Dan is de kans niet onbestaande dat je als ondernemer een vliegende start zal maken. Vóór je de belangrijkste carrièresprong maakt, helpen wij je met:

 • Adviseren omtrent de juiste bedrijfsstructuur: eenmanszaak, vennootschap,…
 • Opstellen van een financieel plan om de haalbaarheid te bepalen
 • Berekenen van realistische budgetten
 • Verlenen van strategisch advies om je klaar te stomen voor je eerste stappen in het ondernemerschap
Waarheidsgetrouwe budgetten en financieel plan

Start-up Thursday

Wil jij een eigen zaak starten?
Vrijblijvend startersadvies

Hét infomoment van ondernemers voor startende ondernemers. Of je nu een concreet idee hebt of gewoonweg goesting hebt om erin te vliegen, dan is dit jouw moment om even te komen luisteren! 

Waar wacht je nog op?

Jouw bedrijf oprichten

Is de kogel door de kerk, dan gidsen wij je doorheen de administratieve mallemolen:

 • Begeleiding bij het opstellen van de oprichtingsakte bij de notaris
 • Inschrijving in de kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
 • Aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds (ook wel sociaal secretariaat genoemd)
 • Aanvragen van een btw-nummer
 • Indien nodig:
 • begeleiding en advies omtrent kredietaanvragen
 • aanvragen van diverse vergunningen en/of erkenningen
 • registratie wie de “de baas van je vennootschap is” in het UBO-register
Jouw bedrijf oprichten

Fiscaal geoptimaliseerde vergoedingen

Ook zelfstandigen moeten naar de bakker, de slager, de supermarkt en hebben facturen te betalen. Als werknemer van je eigen vennootschap is een loon dus meer dan welkom:

 • Op basis van je levensstandaard berekenen we jouw ideale loon
 • We berekenen voor jou de fiscaal voordeligste combinatie (bruto-netto)
 • We sturen het sociaal secretariaat aan voor de loonadministratie
 • Indien nodig regelen we de maandelijkse aflevering van maaltijdcheques

En nu, groeien maar! Wij zorgen ondertussen voor jouw boekhouding en aangiftes!

Fiscaal geoptimaliseerde vergoedingen

Je zaak doen groeien

Met jouw financiële cijfers in het achterhoofd helpen we jou de juiste keuzes maken. En zo krijg je 100% controle over je groei.

Je zaak doen groeien
Image

Investeren in en voor jouw toekomst

Omdat investeringen via je vennootschap mogelijk een fiscale impact hebben, zijn wij er om jou in de goeie richting te duwen.

Investeren in jouw toekomst
Image

Maak je afspraak als:

Onze expertises

Een eigen zaak starten doe je niet van vandaag op morgen. Op al je vragen hebben wij een antwoord. En we loodsen je doorheen de ganse administratieve en boekhoudkundige mallemolen.

Het succes van je eigen zaak start bij een correcte boekhouding. Dankzij de real-time cijfers en resultaten maak je de juiste beslissingen. En wij zorgen er ook voor dat je ze begrijpt.

Op het einde van het boekjaar wil je niet alleen goeie resultaten zien, je wil ook zo weinig mogelijk belastingen betalen. Binnen het wettelijk kader bouwen wij een langetermijnstrategie uit.

Als ondernemer sta je er niet alleen voor. Bij de allerbelangrijkste beslissingen kan je op ons beroep doen voor een klare objectieve kijk op jouw plannen en cijfers.

Net als het vermogen van jouw zaak, verdient ook jouw persoonlijke vermogen de nodige aandacht en een persoonlijk plan. Want ook op pensioenleeftijd wil je ten slotte je levensstandaard behouden.

Aan de hand van een 30-delige financiële screening analyseren we je volledige boekhouding. Kostprijs? De besparing die je dankzij ons realiseert gedurende één boekjaar.