Je vermogen geregeld zoals JIJ het wil

Als ondernemer is het één van jouw doelen om iets op te bouwen. Dat vermogen, dat zowel uit liquide middelen, aandelen als onroerend goed kan bestaan, moet je beschermen. Want als je vandaag niks onderneemt, dan kan het wel eens gebeuren dat vooral de staat nadien de vruchten plukt van jouw harde labeur. En daar draait het in een (pro)actieve vermogens- en successieplanning om: beschermen van wie je liefhebt, vrijwaren van wat je hebt opgebouwd en ervoor zorgen dat jouw centen ook jouw centen blijven. Of die van je erfgenamen.

Wat is successieplanning? En wat is vermogensplanning?

Met een goeie successie- en vermogensplanning leg je vandaag vast waarmee je je vermogen op een fiscaal geoptimaliseerde manier, binnen het wettelijk kader, nalaat zoals JIJ het wil. Als je dit niet op voorhand plant, gelden de wettelijke regels van het erfrecht. En in de meeste gevallen is dat niet hoe jij het vandaag voor ogen hebt. Elke stap in je persoonlijk leven heeft immers een impact: een nieuwe relatie of huwelijk, een scheiding, een nieuwe partner, (plus)kinderen, de aankoop van een woning, een investering, de overname van een concurrent, enz. Successieplanning draait om de (persoonlijke) financiële bescherming van iedereen die je lief hebt.

Bespaar geld en schep duidelijkheid

Behoud van je levensstandaard

Wie denkt aan successieplanning, denkt meestal aan een notaris en bijhorende hoge kosten. Maar die perceptie is totaal verkeerd. Met ons advies over successieplanning en een aantal eenvoudige technieken los je veel op en realiseer je meteen ook een belastingbesparing. Dus successieplanning doet je eigenlijk geld besparen en vermijdt dat je erfgenamen achterblijven met een verdriettaks. Zo bespaar je hen niet alleen financieel verdriet, maar ook ruzies en familiaal leed.

Extra belangrijk voor ondernemers groot en klein

Grijp alleen de echte kansen

Als ondernemer laat je naast een persoonlijk vermogen ook een zaak na. Hoe zie jij het vervolg als jij er niet meer bent? Wie zet de zaak verder? Voor wie zijn de aandelen? Als je vandaag niks onderneemt, dan bepaalt de wetgever in jouw plaats wie een deel van je vermogen krijgt. En dus ook jouw levenswerk! Maar is dat niet iets dat je liever zelf vastlegt? Met ons juridisch advies over vermogensplanning kom je al een hele stap verder.

Juridisch en fiscaal advies over successieplanning en vermogensplanning

Je hebt het gemerkt: ondernemen, fiscaliteit, successie- en vermogensplanning zijn eigenlijk één geheel. Met onze expertise op fiscaal en juridisch vlak nemen we dit graag voor jou in handen. Zo bescherm je niet alleen jouw vermogen, maar meteen ook wie achterblijft.

Neem contact op met onze fiscalist/jurist
Image

Waarmee maken wij het verschil?

Wij spreken jouw taal

Financiële cijfers voorleggen kan bijna iedereen. Wij willen vooral dat je ze begrijpt. Dat doen we door vakjargon achterwege te laten en jou alles tot in de puntjes uit te leggen.

Minder papier & meer plaats

Sleep al je digitale facturen meteen in ons boekhoudpakket. Classeurs heb je niet meer nodig en ook het papieren archief is verleden tijd. Toch een factuur nodig? Opzoeken is kinderspel.

Één contact voor alles

Dankzij onze digitale approach hebben we tijd voor datgene waaruit wij het meest energie halen: individuele coaching. Vanaf de start kan je rekenen op één en dezelfde vertrouwenspersoon.

Expertise als motor van groei

Als (toekomstig) ondernemer wil je vooruit. Vanuit onze expertise in de bouwsector, maar ook met vrije beroepers en consultants, geven we richting aan elk groeiverhaal.

Een extra stel hersenen

Financiële resultaten an sich zijn vijgen na Pasen. Met een individuele coaching en proactief advies geven we mee richting aan die finale resultaten. Zo slaag jij erin je onderneming gezond te houden.

Een sterke lokale verankering

Vanuit Londerzeel, centraal gelegen binnen een sterk groeiende kmo-regio, laten we geen enkele vraag onbeantwoord. Altijd bereikbaar via telefoon, mail, bij ons op kantoor of bij jou thuis.