Werf je eerste werknemer aan voor 31/12/2020

Schrijver

Overweeg je een eerste werknemer aan te werven, dan doe je dat best voor het einde van dit jaar. Vanaf 1 januari 2021 verloopt de RSZ-vrijstelling en betaal je 25% meer voor diezelfde werknemer. Op het loon van je personeel ben je RSZ-bijdragen verschuldigd, maar voor de eerste 6 werknemers kan je als werkgever “korting” krijgen.

Aanwerving van de eerste werknemer

De grootste korting krijg je op de aanwerving van de eerste werknemer: sinds 2016 ben je volledig vrijgesteld van RSZ-werkgeversbijdragen. Deze vermindering loopt onbeperkt verder in de tijd. Zelfs al is de werknemer in kwestie niet meer in dienst, dan gaat de vrijstelling over op een volgende werknemer.

Aanwerving van de 2de tot 6de werknemer

Ook voor de 2de tot 6de werknemer krijg je een “cadeautje” van de RSZ, weliswaar beperkt in de tijd. Voor de tweede aanwerving krijg je gedurende 13 kwartalen een RSZ-korting van in totaal € 13.750.

Nog in 2020?

Ja! Het huidige koninklijk besluit voorziet enkel een RSZ-vermindering voor een eerste aanwerving tussen 2016 en 2020. Eerste aanwervingen in 2021 komen niet meer in aanmerking voor bovenstaande doelgroepvermindering.  De doelgroepverminderingen van de 2de tot de 6de werknemer blijven verder lopen in 2021.

Conclusie

Heb je plannen om op korte termijn een eerste werknemer in dienst te nemen, dan doe je dat best nog in 2020. Want dan zal je ook na de jaarwissel van de RSZ-vrijstelling blijven genieten. Dat komt in de meeste gevallen neer op een besparing van 25% op de loonkost van de werknemer.

Solliciteer


Afspraak maken