Van kapsalon naar groothandel: een klantencase over groei

Schrijver

Dag van de Ondernemer. Op de derde vrijdag van de maand november staan we één dag, voor ons mogen het er gerust meer zijn, stil bij onze ondernemers. Want ondernemen is niet alleen successen binnenrijven: het is ook regelmatig tegen de muur lopen, je neus recht zetten en doorlopen. Omdat ondernemers vaak anderen inspireren, willen we graag een succesverhaal, een groeiverhaal zelfs, met jullie delen.

Hiervoor gaan we naar Anaïs, hairstylist in hart en nieren. Maar vandaag is ze vooral onderneemster met een eigen lijn van hair extensions, die ze als groothandel ook aan collega-kapsters levert.

Hairstylist Anaïs

Op de Olenseweg in Westerlo vind je het recente moderne salon van Anaïs terug. Hier bezorgt ze haar vrouwelijke klanten elke keer opnieuw een verwenmomentje en me-time. Haar specialisatie naast knippen en brushing: kleuringen, bride en vooral extensions. Laat die extensions nu een inspiratiebron geweest zijn om er méér mee te gaan doen. Vanuit haar passie, en ook omdat ze alleen het beste voor haar klanten wil, bracht Anaïs in 2020 een eigen lijn met hair extensions op de markt. Die plaatste ze aanvankelijk in haar eigen salon, maar de behoefte van haar collega’s naar goeie extensions kon ze niet negeren. Met A-Hair Extensions heeft ze vandaag een eigen lijn op de markt. Daar is zoveel vraag naar dat ze het dagelijkse salonwerk quasi volledig overlaat aan Marie, haar steun en toeverlaat die dat met verve doet.

A-Hair Extensions

Ook A-Hair Extensions draait, amper 1 jaar na de lancering ervan, op volle toeren. Na heel wat experimenteren, en het zorgvuldig selecteren van eigen haren, heeft ze de perfecte hair extensions kunnen ontwikkelen. Ondertussen stapte haar man Maxim mee in de zaak en zonet ging een extra administratieve kracht mee aan het werk. Samen brengen ze niet alleen deze producten op de markt, Anaïs stoomt in hoogst eigen persoon haar klanten klaar om er ook mee aan de slag te gaan. Dat doet ze met persoonlijk advies en opleidingen op maat van de klant. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: het persoonlijk contact met de klanten, blijft net zoals in haar salon, heel belangrijk. De aard van het beestje zeker?

Van kapsalon naar groothandel

Het verhaal van Anaïs is een mooi voorbeeld van ondernemerschap. Groei draait niet alleen rond stijgende omzet en financiële resultaten, maar ook om het zien van opportuniteiten. Als ondernemer groei je dan mee (en we helpen je hier graag bij). Met Ondernemingscoach zijn we trots op dit verhaal. Trots dat we Anaïs en Maxim hebben kunnen ondersteunen en coachen om van hun baby A-Hair Extensions, net als het salon, een succes te maken.

Solliciteer


Afspraak maken