MEET THE TEAM – FIEN

Hoelang werk je al bij Ondernemingscoach?

Ik ben sinds 2019 betrokken bij Ondernemingscoach, eerst op ‘freelance’ basis en sinds 1 januari 2022 vast in dienst.

Welke ervaring deed je al op voor je bij Ondernemingscoach startte?

Na mijn studies rechten startte ik aan de balie van Brussel als advocaat-stagiaire. Ik deed er voornamelijk ervaring op in de branche van het familie-, burgerlijk- en contractenrecht.

Na deze driejarige stageperiode besloot ik de weg van het Notariaat in te gaan. Hier heb ik 5 jaar ervaring opgedaan op het vlak van familie- en successierecht.

Hoe ben je bij Ondernemingscoach terecht gekomen?

Toen ik merkte dat mijn enthousiasme langzamerhand uitgeblust geraakte in het Notariaat, kwam de vraag van mijn broer (zaakvoerder van Ondernemingscoach) om een eventuele samenwerking aan te gaan.  Broer en zus, fiscalist en jurist.

De praktijk leerde hem dat er maar al te veel ondernemers zijn met vragen die het fiscale vlak overstijgen en meer in mijn niche vallen. Ook is er nood aan ondersteuning bij het opstellen van juridisch gerelateerde documenten. Een leemte die hij wou opvullen. En dit is waar ik in het verhaal ben gekomen.

Hoe ziet het afgelegde parcours bij Ondernemingscoach er tot nu toe uit?

We zijn nog steeds volop bezig om dit juridische luik volledig op punt te krijgen en duidelijk te omkaderen. Het is wat zoeken geweest om goed te weten welke richting we uit wouden gaan, waar de noden van de klant lagen en waar we vooral de focus naar de toekomst toe op willen vestigen.

Dit werd bovendien ook gekruist met moeilijkheden die zich situeren in mijn privé-situatie, waardoor mijn beschikbaarheid tijdelijk ook beperkter is geweest en dit de rem heeft gezet op de groei en uitbouw van dit project.

Maar ondertussen zijn er zeker mooie zaken gerealiseerd geweest en heb ik de klant kunnen helpen met allerhande juridische vragen en problemen.

Wat vind je het leukste aan je job?

De klant kunnen helpen in zijn of haar verhaal. Een (startende) ondernemer heeft veel aan zijn hoofd. De wet- en regelgeving is dermate complex en maakt het de ondernemers, die één voor één in een risicovol verhaal stappen of zitten, niet gemakkelijk.  Het liefst van al is de ondernemer bezig met zijn ‘core business’ en zo min mogelijk met alle formaliteiten daarrond. Wanneer ik dan een deeltje van deze last kan overnemen, door hem juridische zekerheid te voorzien of hem kan begeleiden bij juridische vraagstukken, geeft dit zeker de nodige voldoening. 

Wat zijn voor jou de volgende stappen binnen Ondernemingscoach?

Zoals vermeld in het voorgaande punt: het juridische luik volledig op punt krijgen. Dit omvat ook starten met het geven van modules, infomomenten en opleidingen met betrekking tot juridische aangelegenheden, waarop de klanten, maar ook derden kunnen inschrijven.

Blijvende scholing en specialisatie zijn zeker ook een must.

En eens dit project goed draait, dit laten groeien!

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt over jezelf in de laatste 4 jaar?

Dat ik veerkrachtig ben.

Good things take time! Trust the process 😊

Welke dromen heb je nog?

Op professioneel vlak doorgroeien naar een rol waar ik een team kan leiden of meer beleidsmatige rol kan spelen binnen Ondernemingscoach.

Ondernemingscoach zien uitgroeien tot een begrip binnen het fiscale landschap en hierbij mee aan de bakermat staan.