En de Groeier van het Jaar 2023 is …

Groeier van het jaar

Cijfers liegen niet: België kent meer dan 1 miljoen btw-plichtige ondernemingen op 11,59 miljoen inwoners. Er zit dus wel wat ondernemerschap in ons land. En als we naar ons klantenbestand kijken, ook in onze eigen regio!

De statistieken blazen je misschien omver, maar toch zijn ze correct. Alleen is het niet geweten, omdat we gewoonweg te bescheiden zijn. Binnen Ondernemingscoach zien we ons klantenstand vergroten en ook de ondernemers zelf groeien sterk. Wij willen af van die nuchterheid. Borst vooruit en uitpakken maar! Wij belonen dit jaar de Groeier van het Jaar.

Spotlights op onze ondernemers die stappen zetten

Vandaag zien we ondernemingen indrukwekkende cijfers neerzetten, maar doen ze er zelf te weinig mee of krijgen ze niet de erkenning die ze verdienen. Met Groeier van het Jaar willen we hen letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten. Het principe is heel eenvoudig. Dankzij vergaande digitalisering hebben we een realtime zicht op de cijfers. Vandaaruit houden we bij welke groei onze ondernemers hebben gerealiseerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Op het einde van elk trimester stellen we een tussenstand op. Wie eind 2023 de meeste relatieve groei realiseerde, zal dit nooit vergeten en met fierheid kunnen doorvertellen.

Wat levert groei voor je bedrijf op?

Ondernemen is zoals fietsen. Als je niet blijft trappen, val je om. Groeien hoeft niet te betekenen dat je plots je cijfers gaat verdubbelen. Stapje per stapje is voldoende. En op het moment dat je groei realiseert, levert het op. Zowel voor je zaak als voor jezelf. 

  • In jouw branche is het belangrijk om te blijven evolueren, misschien zelfs te vernieuwen. Want als jij het niet doet, gaat je concullega er misschien wel met je klant vandoor.
  • Groei creëert groei. Hoe zichtbaarder je wordt, hoe meer vertrouwen je geniet. En dat brengt meer klanten met zich mee “want het zal wel goed zijn”.
  • Groei geeft je meer financiële slagkracht, zo krijg je een buffer en meer middelen om jouw ambities te bekostigen.
  • Je krijgt meer overzicht en je voelt minder druk op je schouders. Zo is dat extra dagje verlof elke week of dat ene weekje vakantie misschien toch realistisch?
  • En op termijn zal het afbouwen of het overlaten van je zaak vlotter verlopen. Door te groeien worden de fundamenten steviger waardoor je zaak een goeie basis heeft om zelfs bij jouw afwezigheid verder te gaan.

Groei brengt geen enkel nadeel met zich mee. Daarom zetten we het maar al te graag in de kijker!

En de Groeier van het Jaar 2023 is …

voorlopig niet gekend. We maken de winnaar bekend begin 2024. En wie die winnaar wordt, dat zal je zeker niet ontgaan!