Een eindejaarscadeau op kosten van uw zaak

curve
Klantenreceptie 100% aftrekbaar

De eindejaarsperiode is vaak het ideale moment om belangrijke beroepsmatige contacten te bedanken met een relatiegeschenk.
Een relatie geschenk kan fiscaal aftrekbaar zijn voor 50 %, mits voldaan aan een aantal voorwaarden. We sommen ze even voor u op:

Belangrijk is dat u een geschenk geeft dat niet meer kost dan € 125. Geeft u toch een geschenk met een waarde van meer dan € 125 dan beschouwt de fiscus dit al een “voordeel alle aard”. Let op, het maximum van € 125 geldt per jaar en per persoon.
Om te vermijden dat de fiscus uw geschenken zal herkwalificeren als privé-kost kan u best zorgen voor bewijzen. Als u bv een factuur voor 10 flessen wijn voorlegt zal u best de nodige aantekeningen maken op de factuur of een lijst voorleggen van de contacten aan wie u de wijn heeft geschonken en wat de relatie met hen is.
Bijkomstige regel: indien de waarde van uw geschenk per stuk beneden de € 50 blijft mag u ook de BTW hierop aftrekken.


Ondernemingscoach 

Met een diploma bedrijfsmanagement “ accoutancy-fiscaliteit “ op zak ging ik me verder specialiseren als gegradueerde in de fiscale wetenschappen om uiteindelijk als erkend boekhouder – fiscalist BIBF aan de slag te kunnen gaan. De jaren ervaring die daarop volgden bij grotere boekhoudkantoren (Groep Anthonissen 2008-2014, VSP 2014-2015) sterkten me in mijn ambitie om zelf als ondernemer van start te gaan.