Ecocheques, een interessante alternatieve verloningstechniek

Waarover gaat het?
Uw vennootschap kan u als zaakvoerder ecocheques toekennen ter waarde van 250€ per jaar, ze vormen op die manier een klein extraatje bovenop uw loon. Ecocheques zijn interessant omdat er op de toekenning van deze cheques geen sociale bijdragen moet worden ingehouden. Met de cheques kan men milieuvriendelijke producten of diensten aankopen zoals spaarlampen, tickets voor het openbaar vervoer, koelkasten, oplaadbare batterijen, televisietoestellen en andere producten met het europese eco-label.

Keerzijde is dat ze niet aftrekbaar zijn als onkost in de vennootschap, maar u kan ze uiteraard wel betalen met vennootschapsgelden. Slotsom blijft dat de toekenning van ecocheques veel voordeliger is dan een verhoging van uw loon met een nettobedrag van 250€.

Hoe pakt u dit aan?
De werkwijze loopt gelijkaardig als deze bij maaltijdcheques. De cheques worden aangekocht bij sodexo of edenred, waarna ze op een betaalkaart beschikbaar zijn.

Wilt u zich voor het einde van 2017 nog snel een fiscaal vriendelijk extraatje toekennen, geef ons dan een seintje en wij doen de rest!


Ondernemingscoach 

Met een diploma bedrijfsmanagement “ accoutancy-fiscaliteit “ op zak ging ik me verder specialiseren als gegradueerde in de fiscale wetenschappen om uiteindelijk als erkend boekhouder – fiscalist BIBF aan de slag te kunnen gaan. De jaren ervaring die daarop volgden bij grotere boekhoudkantoren (Groep Anthonissen 2008-2014, VSP 2014-2015) sterkten me in mijn ambitie om zelf als ondernemer van start te gaan.