€640 belastingvrij dividend!

Schrijver

Algemene Regel

De algemene regel is dat je op een dividend roerende voorheffing betaalt (30%). Voor het dividend uit je vennootschap is het je vennootschap als schuldenaar die de voorheffing moet inhouden, de ontvanger krijgt het nettobedrag privé uitbetaald.

Voorbeeld

In 2018 keert de vennootschap een dividend uit naar haar zaakvoerder van €600, dan moet daar eerst nog altijd roerende voorheffing van in principe 30% of €180 op ingehouden worden. De zaakvoerder krijgt aldus €420 netto uitgekeerd. Nieuw is dat je vanaf 2018 de eerste € 640 mag vrijstellen van roerende voorheffing. Concreet wil dit zeggen dat je de roerende voorheffing eerst moet betalen maar dat je deze later via je personenbelastingaangifte kan terugvorderen.

Tip

De € 640 vrijstelling die je krijgt kan je gebruiken voor het opvullen van het fiscale pensioen sparen, op die manier geniet je ook daar van de fiscale voordelen met gelden uit de vennootschap. De federale overheid heeft beslist om voor het inkomstenjaar 2019 deze vrijstelling op te trekken naar 800 euro.

Voor meer informatie, neem gerust met ons contact op!

Uw Ondernemingscoach

Solliciteer


Afspraak maken