Besparen op uw energiekosten via de vennootschap

Schrijver

De energiekosten stegen de voorbije maanden heel fors en volgens de experts zal die trend nog een tijdje aanhouden.

Hoe hierop besparen?

U kan uw privé facturen voor gas en elektriciteit door uw vennootschap laten betalen. Afhankelijk van het tarief waarmee uw vennootschap wordt belast kan u een belastingbesparing realiseren van 20% of 25% (vennootschapsbelasting). Dit bovendien met mogelijkheid tot aftrekbaarheid van BTW. Ter compensatie van dit voordeel moet u een privé voordeel alle aard aangeven, forfaitair geraamd dit jaar op €2.080 voor verwarming en €1.030 voor elektriciteit. Op dit forfaitair voordeel alle aard zal u personenbelasting betalen.

Hoe weet je dan of het voordeliger is?

Je moet het plaatje in zijn geheel bekijken. Stel dat de lasten voor verwarming en elektriciteit van uw woning €3.000 op jaarbasis bedragen, we gaan er van uit dat u in beide gevallen deze gelden uit uw vennootschap halen. Wanneer de vennootschap de facturen rechtstreeks betaald wordt u privé belast op een voordeel alle aard. In het andere verhaal moet u privé netto €3.000 toegekend krijgen. Om netto loon uit uw vennootschap te halen zal er dus op gebruteerd moeten worden.

Concreet:

Of het financieel gezien beter is om de factuur door uw vennootschap te laten betalen, vraagt om een simulatie waarbij uw ondernemingscoach vanuit uw concrete situatie de meest voordelige oplossing kan berekenen.

Wilt u de berekening voor uw situatie maken? Kom gerust eens langs, wij zetten u graag op weg…

Solliciteer


Afspraak maken